Echtscheidingsconvenant

Het opstellen van een echtscheidingsconvenant zorgt ervoor dat een echtscheiding snel afgewikkeld kan worden en dat na een echtscheiding weinig tot geen conflicten ontstaan.

Een echtscheidingsconvenant regelt namelijk de gezamenlijke afspraken die partners maken om tot een echtscheiding te komen.

In een echtscheidingsconvenant worden o.a. afspraken gemaakt over de gezamenlijke woning, alimentatie, pensioen- en boedelverdeling.

Bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant is het raadzaam een echtscheidingsadvocaat in te schakelen. U weet dan zeker dat alle te regelen zaken in het echtscheidingsconvenant vastgelegd worden.

Het echtscheidingsconvenant wordt, samen met het verzoek tot echtscheiding, aan de rechter voorgelegd. De rechter neemt het echtscheidingsconvenant op in de uitspraak. De afspraken zijn dan bindend en kunnen afgedwongen worden.

Bij een geregistreerd partnerschap is het ook aan te raden om afspraken in een scheidingsconvenant vast te leggen opdat de rechter ook hier de afspraken definitief kan vaststellen.

Wij zijn u graag van dienst bij het opstellen van een (echt-)scheidingsconvenant.