Samenlevingscontract

Indien u samenwoont kunt u ervoor kiezen een samenlevingscontract af te sluiten. Een samenlevingscontract kan met uw partner, maar ook met een vriend of familielid waarmee u in één huis woont, afgesloten worden.

In een samenlevingscontract worden afspraken opgenomen die partijen samen overeenkomen. Ook kunnen in een samenlevingscontract afspraken opgenomen worden die gelden indien de samenwoning (onverhoopt) eindigt.

Een samenlevingscontract kan door partijen zelf opgesteld en ondertekend worden, maar een samenlevingscontract kan ook via de notaris vastgelegd worden. Indien u een hypotheek afsluit,  pensioenrechten wilt toekennen of de situatie na overlijden van een van de partners al wenst te regelen, is een samenlevingscontract via de notaris vereist.

Het is van belang dat een samenlevingscontract goed opgesteld wordt. Laat u adviseren welke voorwaarden in uw situatie van belang zijn om opgenomen te worden in een samenlevingscontract. U kunt beter vantevoren advies inwinnen opdat u een samenlevingscontract aangaat dat uw wensen volledig waarborgt.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.