Huwelijkse voorwaarden

Bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden regelt u zelf wat er wel of niet gezamenlijk gedeeld wordt; het recht op bezit en inkomen van beide partners wordt hierin vastgelegd.

Huwelijkse voorwaarden worden meestal opgesteld op het moment dat u in het huwelijk treedt maar huwelijkse voorwaarden kunnen ook tijdens het huwelijk vastgelegd, gewijzigd of opgeheven worden.

Huwelijkse voorwaarden moeten bij een notaris vastgelegd worden in een akte; vanaf dat moment bent u niet meer gebonden aan de wettelijke regels maar gelden voor u de overeengekomen huwelijkse voorwaarden.

Er zijn allerlei soorten huwelijkse voorwaarden; laat u goed adviseren voordat huwelijkse voorwaarden door de notaris vastgelegd worden. Wij kunnen samen met u de inhoud van de huwelijkse voorwaarden bepalen opdat u ervan verzekerd bent dat de huwelijkse voorwaarden naadloos aansluiten op uw situatie.

Is er sprake van een geregistreerd partnerschap dan spreekt men niet over huwelijkse voorwaarden maar over partnerschapsvoorwaarden.