Van Peutz naar Peutz

Van Peutz naar Peutz

Na 3 jaar gehuurd te hebben gezeten in het prachtige Peutz gebouw aan de Oliemolenstraat is Sijben & Partners Advocaten vanaf 16 mei 2022 gehuisvest in het door architect Frits Peutz in 1931 gebouwde schoolgebouw aan de Laan van Hövell tot Westerflier 23 te Heerlen.

De verkopende partij heeft het gebouw in 1997 laten restaureren door het vooral voor Peutz gebouwen bekende architectenbureu Wiel Arets Architecten. Men heeft toen in het gebouw de oorspronkelijke glans teruggebracht en het gebouw (in gebruik geweest als school) ingericht als kantoorgebouw. Ondanks dat het thans een functioneel kantoorgebouw is, is het schoolkarakter behouden gebleven.

In 1999 is aan het pand de status van rijksmonument toegekend.

Voor het feit dat de verkopende partij met ons in gesprek wilde gaan over verkoop van het gebouw zijn wij zeer erkentelijk; zij hebben het pand talrijke jaren gekoesterd en onderhouden zonder de stijl aan te tasten. Wij zijn dan ook trots dat dit pand aan ons gegund is. Een pand dat ook voor de stad Heerlen kenmerkend is aangezien architect Frits Peutz voor de gemeente Heerlen in historisch opzicht een van de belangrijkste architecten geweest is. 

Wilt u een kijkje komen nemen in ons "nieuwe" pand of van onze dienstverlening gebruik maken, neem dan contact op met 045-5602200 dan wel info@sijbenpartners.nl

Wij ontvangen u graag!