Straf vanwege Sinterklaasgedicht

Straf vanwege Sinterklaasgedicht

Een gedichtje tijdens een feestelijkheid
Plots 16 verlofuren kwijt

Tijdens een festiviteit op het werk sprak een politieagent, verkleed als Sinterklaas, ongeveer 140 collega’s toe. Eén van zijn collega’s werd in dichtvorm in het bijzonder als volgt toegesproken:

“Op de werkvloer heb je met een collega iets willen opbouwen.

Nota bene een collega die op het punt stond om te gaan trouwen.

Zoals iedereen weet is het zover niet gekomen

en uit elkaar gespat zijn al jouw dromen.

Je hebt liggen vloeken en schelden en tieren,

maar je zult toch helemaal alleen dit jaar Kerstmis moeten vieren.”

De politieagent zong vervolgens uit het repertoire van André Hazes “ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren” en vervolgens gaf hij de collega als cadeautje papieren zakdoekjes om haar tranen te drogen.

Naar oordeel van de rechtbank is de handelswijze van de politieagent aan te merken als ontoelaatbaar gedrag. Het en plein public aan de orde stellen van de mislukte liefdesrelatie op het werk van de collega met een andere collega getuigt volgens de rechtbank van geen respect voor zijn collega. Het vermaak van de aanwezigen diende niet boven de pijnlijke privékwestie van zijn collega. Zelfs al zouden dergelijke grappen binnen de cultuur van de afdeling horen, dan is de rechtbank van oordeel dat dit het handelen van de politieagent niet kan verontschuldigen.

Volgens de rechtbank was hier dan ook sprake van plichtsverzuim zijdens de politieagent en derhalve was hem terecht een disciplinaire straf opgelegd door 16 verlofuren in te houden.

Heeft u vragen over arbeidsrechtelijke kwesties, neem dan vrijblijvend contact op met onze gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten in Heerlen via info@sijbenpartners.nl dan wel via 045-5602200.

Klik hier om ons team te ontmoeten.