Werkneemster van winkelketen Action gaf haar vader tegen de regels in personeelskorting, waarna Action de werkneemster op staande voet ontsloeg. Het ontslag op staande voet was onterecht, zo oordeelde de kantonrechter in onderhavige kwestie.
Een werkneemster was werkzaam als winkelmedewerker bij winkelketen Action. Op 18 februari 2020 kocht de vader van de werkneemster drie producten in het filiaal van Action waar werkneemster werkzaam was. Werkneemster sloeg de producten aan op de kassa en paste daarbij 15% personeelskorting toe. Het ging om een bedrag van € 1,69 aan korting.
Na enige tijd is Action, naar aanleiding van buitensporig veel kasverschillen in het betreffende filiaal, een onderzoek gestart. Hieruit bleek dat werkneemster destijds op 18 februari 2020 personeelskorting had toegepast bij de aankopen van haar vader. Vervolgens werd werkneemster op staande voet ontslagen door Action, met als dringende reden het in strijd met de regels verlenen van personeelskorting aan een derde.
Werkneemster kon zich niet vinden in het ontslag op staande voet en stapte naar de rechter. Volgens werkneemster was geenszins sprake van een dringende reden voor ontslag op staande voet. Zij stelde onvoldoende op de hoogte te zijn van de regeling.
De kantonrechter oordeelt dat geen sprake is van een rechtsgeldig ontslag op staande voet. Hoewel de regeling omtrent de personeelskorting helder was, de kortingscode mag niet worden gebruikt voor (onder meer) familie, ontbrak de intentie bij werkneemster om frauduleus te handelen en was zij er niet van bewust dat zij in strijd met de regels handelde. Een stevig gesprek had met werkneemster had volgens de rechter volstaan.
Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande, neem dan vrijblijvend contact met onze arbeidsrecht advocaten in Heerlen via https://www.sijbenpartners.nl/contact