Een nieuwe internationale handelskamer van de Rechtbank Amsterdam en van het Gerechtshof Amsterdam kan straks in het Engels uitspraak doen in complexe, internationale handelsgeschillen. Dit staat in een wetsvoorstel dat op 17 juli bij de Tweede Kamer is ingediend.

Engelstalige geschilbeslechting

Er bestaat in Nederland in toenemende mate behoefte aan Engelstalige geschilbeslechting. Zo wordt Engels veelvuldig gebruikt in de internationale handel en bij het opstellen van contracten. Maar ook in correspondentie tussen juridische, fiscale en commerciƫle adviseurs en hun internationaal opererende klanten. De nieuwe regeling sluit hierop aan. Bovendien is de behandeling van internationale handelszaken waarbij in het Engels kan worden geprocedeerd belangrijk voor de handelspositie van Nederland.

Wetsvoorstel over Netherlands Commercial Court bij Tweede Kamer ingediend
Terug